کد خبر: 181838

یادداشت انتقادی دانشجوی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر؛

«علوم و فنون دریایی» در حال در جا زدن/ عدم حمایت مسئولین از پروژه‌های تحقیقاتی

وحید نوروزی زاده، دانشجوی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در یادداشتی ارسالی در این باره می‌نویسد: علوم وفنون دریایی یکی از شاخه های عرصه علم های تاثیر گزار در اقتصاد و سلامت جامعه می‌باشد که مورد غفلت جامعه دانشگاهی و سیاسی و فرهنگی قرار گرفته است.

خبرنامه دانشجویان ایران: امروزه در عرصه علم که یکی از پایه های پیشرفت وتمدن هر کشوری به حساب می آید داشتن دغدغه علم آموزی دغدغه گرانبهایی است که آنگونه که باید، در کشور مورد اهمیت واقع نشده است.

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وحید نوروزی زاده، دانشجوی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در یادداشتی ارسالی در این باره می‌نویسد: علوم وفنون دریایی یکی از شاخه های عرصه علم های تاثیر گزار در اقتصاد و سلامت جامعه می‌باشد که مورد غفلت جامعه دانشگاهی و سیاسی و فرهنگی قرار گرفته است.

تا زمانی که سیاست گذاری در عرصه کاربردی کردن و تقویت فضای آموزشی و فرهنگ سازی در جهت حمایت و مورد توجه قرار گرفتن این شاخه از علم روز اتفاق نیفتد نمی‌توان توقع نتیجه و بازده مناسب را از این علم تاثیرگذار و گرانبها داشت.

متاسفانه در دانشگاه‌های مختلف مرتبط با رشته‌های علوم وفنون دریایی شاهد نداشتن حداقل امکانات حمایتی و تحقیقاتی از قبیل آزمایشگاه‌های تخصصی به روز در این دانشگاه‌ها هستیم و تا زمانی که سیاست‌های کلان دانشگاهی علم محور نباشد و درگیر مسائل سیاسی و حزبی شود از داشتن مسئولین علم محور و دغدغه مند هم محروم خواهیم بود.

"آمارگرایی"، "غفلت از محتوا"، " غفلت از نتیجه عملکرد" و "سوء مدیریت‌ها" این علوم را در چارچوبی کوچک محدود کرده و تنها به تقویت عده‌ای کمک می‌کند که امکانات در اختیار دارند و ادامه این روند مانع ورود ایده‌های نو از طرف دانشجویان می‌شود. با وجود گستره پهناور درحوزه فعالیت‌های عملی و اقتصادی در علوم دریایی این روند علوم دریایی را در چند شاخه کوچک در کشور محدود کرده و علم آموزان و دانش پژوهان این علم گرانبها را با یاس و ناامیدی همراه کرده است در صورتی که در سراسر جهان شاهد شکوفایی این علم بوده‌ایم .

لذا مسئولین دلسوز کشور در جامعه دانشگاهی و در ارگان‌های ذی ربط دولتی و غیر دولتی باید برای گسترش این علم ورسیدن به مرحله شکوفایی به فکر خروج از این رکود و در جازدن این علم گرانبها باشند که شکوفایی این علم در عرصه صنعت، پزشکی و سلامت، تغذیه می‌تواند درمانی برای اقتصاد میهن عزیزمان ایران باشد .